Despre mine

sâmbătă, 26 iunie 2010

Grupe CM

S-au terminat si grupele Mondialului african din 2010.
Ce putem zice? Ce concluzii tragem?
Ma bucur ca Franta si Italia au fost eliminate, ele fiind (pentru prima oara in istorie) eliminate in calitate de campioana si vicecampioana la inceputul competitiei.
Singurul portar prezent la Mondial care are si gol inscris pentru echipa nationala este ghanezul Richard Kingson (de la echipa de club Wigan).
Echipe calificate in optimi pe continente:
Asia (+Australia): 2 din 4. (Coreea de Sud si Japonia)
Africa                :  1din 6. (Ghana). De mentionat ca pentru prima data in istorie echipa gazda (Africa de Sud) este eliminata din faza grupelor.
America Centrala: 2 din 3. (SUA si Mexic)
America de Sud  : 5 din 5. (Brazilia, Argentina, Chile, Paraguay, Uruguay)
Europa               :  6 din 13. (Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Slovacia, Olanda)
Mai este si Oceania cu reprezentanta Noua Zeelanda, dar ea oricum nu s-a calificat mai departe (a facut o figura frumoasa clasandu-se in grupa mai bine decat Italia)
De vazut ca 4 meciuri din optimi se vor juca intre echipe de peacelasi continent: 3 meciuri intre europene si un meci intre sud americani.
De laudat campionatele interne din Germania, Anglia, Italia, pe alocuri Spania (doar 3 jucatori evoluand in Premier League) care dau toti jucatorii echipei nationale.
Jucatori cu peste 100 de selectii la echipa nationala a lor prezenti la CM : Thierry Henry ( Franta 119),
Gerardo Torrado ( Mexic 113), C. Blanco (Mexic 117), A. Mokoena (Africa de Sud 100), Lee Woon Jae (Coreea de Sud 130), Lee young Pyo (Coreea de Sud 112), L. Donovan (SUA 122), Jon D. Tomasson (Danemarca 109), Rigobert Song (Camerun 133), Geremi (Camerun 109), Y. Kawaguchi (Japonia 116), Y. Nakazawa (Japonia 103), G. Buffon (Italia 100), F. Cannavaro (Italia 132), Iker Casillas (Spania 103), A. Guevera (Honduras 133).
Jucatori care joaca in Liga 1 Romania: P.Kapetanos (Grecia, Steaua), D. Kuciak (Slovacia, Vaslui), Jan kozak (Slovacia, Poli T.), E. Kone (Coasta de Fildes, International curtea de Arges)
Singurele echipe care au castigat toate meciurile din grupa sunt : Argertina si Olanda. (9 puncte)
Singurele echipe care au pierdut toate meciurile din grupa sunt : Coreea de Nord si Camerun (0 puncte)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cine si de unde se uită la mine