Despre mine

luni, 31 mai 2010

Otto.curier

Am un amic pe nume Adita care lucreaza, nu de mult timp, la Otto curier. Trebuie sa stie lumea de ei, au tarife mai mici, ei fiind noi pe piata galateana si trebuie sa atraga clientii cu tafire joase. Asa ca va rog sa apelati la el daca este nevoie sa trimiteti ceva (orice) prin curier. Telefon 0219335.

Sursa:
http://www.ottocurier.ro/

La cinema

Eurovision 2010 Azerbaijan

duminică, 30 mai 2010

O zi de duminică. O minivacanță

 Hotărâm de vineri ca noi, mama, tata, iubita și eu bineînțeles să mergem la Vidra, de unde sunt nașii mei de botez, să mergem într-o excursie duminică. Ne pornim la 9.20, deschidem GPSu cu toate că drumul este bine știut. Bagajele erau făcute de sâmbătă: sticla cu vin, puiul cumpărat gata făcut de la Real, cozonacul, sticla de Ballantines, a mai rămas de cumpărat buchetul de flori pentru nana și de umplut rezervorul cu benzină.
Și ajungem la Hanu Conachi unde facem prima oprire pentru cumpărarea unui suc. Moment în care văd pe un stâlp o barză cu trei pui. Au fost o mulțime de berze pe câmpii, cred că e perioada lor de înmulțire.                     
Și urcăm pe munți. Era un soare puternic, nici AC-ul de la mașină nu mai făcea față căldurii, mai oprim pentru câteva poze în splendoarea verdeții.
Ajungem la destinație unde ne destindem, discutăm, ne bucurăm de aerul curat, de umbra casei timp de 5 ore. Două rândunici croiesc un cuibusor, dar se efortul le este în zadar căci le tot cad paiele din cioc și pe deasupra mai vine și o ploaie ce le gonește și le întrerupe activitatea. Noi însă ne bucurăm de stropi după sufocarea trasă în mașină.
După îndelungi discuții, glume, se apropie ora plecării căci nu vreau să prind noaptea pe drum, farurile neluminând destul de bine (le vin eu de hac!).
La întoarcere, oprim la Hanu Conachi la niște rude, că doar nu e frumos să treci prin fața casei lor și nici măcar să nu-i saluți. Aveau câțiva urecheați ce ronțăiau încontinuu iarbă, luau o frunzuliță și fugeau să se ascundă.
Ajungem și acasă, nu ne dăm seama de ce suntem obosiți, dar drumul și poate aerul de munte te obosesc fără să-ți dai seama. O miniexcursie merită tot efortul, mai ales că vezi plaiuri îndrăgite și persoane la fel de îndrăgite.  

Baraje liga a III-a 2010

MECIURILE DE BARAJ PENTRU PROMOVARE ÎN LIGA A III-A 2009-2010
NR.CRT. JOCUL JUDEŢ ORGANIZATOR

1. Botoşani - Bistriţa / Suceava
2. Iaşi - Suceava / Neamţ
3. Vaslui - Brăila / Vrancea
4. Galaţi - Constanţa / Tulcea
5. Ialomiţa - Tulcea / Constanţa
6. Vrancea - Buzău / Brăila
7. Giurgiu - Călăraşi / Bucureşti
8. Ilfov - Bucureşti / Dâmboviţa
9. Prahova - Dâmboviţa / Ilfov
10. Braşov - Covasna / Buzău
11. Harghita - Neamţ / Bacău
12. Bacău - Mureş / Harghita
13. Argeş - Vâlcea / Olt
14. Gorj - Olt / Vâlcea
15. Dolj - Teleorman / Argeş
16. Timiş - Mehedinţi / Caraş-Severin
17. Arad - Caraş-Severin / Timiş
18. Alba - Sibiu / Hunedoara
19. Hunedoara - Cluj / Alba
20. Bihor - Sălaj / Cluj
21. Satu Mare - Maramureş / Sălaj

Toate jocurile se vor disputa marţi 15 iunie, ora 17.30 într-o singură manşă eliminatorie.

Sper să ajung la Tulcea pentru meci, să străbat cei 125 km între Galați și Tulcea.

Sursa: http://www.liga2.ro/liga-4/ligi-judetene/hunedoara-vs-cluj-pentru-un-loc-in-liga-a-iii-a-6184952

sâmbătă, 29 mai 2010

Eurovision 2010. Finala

În seara aceasta e marea finală. Românii sunt printre favoriți la câștigarea Finalei așa că le urăm succes.
Show-ul începe cu piesa câștigătoare de anul trecut, Fairytale a lui A. Rybak. Ce nebunie era anul trecut pe la căminele studențești cu melodia asta. Se asculta până și la mașini, la maximum. Cel mai bun să câștige!
România a obținut locul 3 !!! Dacă nu erau atâția emo în Europa care să voteze Germania și Turcia poate am fi obținut locul 1 !! Mult mai bune erau piesele Azerbaijanului, Belgiei, Serbiei.
Deci la anul mergem în Germania pentru Eurovision 2011.

Sursa : http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2010
http://www.youtube.com/watch?v=54qYAw9qtRc

joi, 27 mai 2010

Poze

În Germania apele se țin la distanță cu baraje artificiale. La noi se ridică baraje din saci cu nisip.


În București. Se astupă gaura și apoi se mai dă o dungă. Așa se umblă la pungulița cu bani.

marți, 25 mai 2010

Eurovision 2010


Nu știu cât de mulți mai sunt fani ai Eurovisionului în România, dar mie unu îmi place concursul. Poate nu neapărat din cauza melodiilor, că sunt eu un meloman înrăit, că abia aștept să le ascult, eu ascultându-le de prin martie pe toate. Dar cred că îmi place ideea de vot, să văd cine câștigă, cum se bucură și dacă preferatele mele se potrivesc și cele ale publicului larg. Deci eu deja mi-am ales favoritele, melodia ce reprezintă România numărându-se, anul acesta, printre ele.

În seara aceasta se desfășoară Semifinala 1 unde se vor cânta 17 melodii (vor merge mai departe doar 10).

Prezentatorii emisiunii de pe TVR1 au specificat de la începutul emisiunii că sunt multe balade anul acesta, melodia Rusiei fiind una dintre acestea (așa îmi sună mie, a baladă) dar nu sună bine.

În seara aceasta nu voi avea multe bătăi de cap asupra cui va merge mai departe, România necântând azi și nefiind foarte multe piese bune în Semifinala 1. Așadar merg pe mâna Slovaciei în prima seară. La sigur !

Favorite: Moldova, Estonia, Slovacia, Serbia, Polonia, Belgia, Grecia. Să vedem dacă ele merg mai departe. Și din plicuri au ieșit câștigătorii: BosniaH, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus (comentatorul Leo de la TVR1: "au fost atât de bune că nici nu mi le aduc aminte" :)) ), Serbia, Belgia, Albania și Islanda.
Dar cum de rușii sunt alături de moldoveni în concurs? Vorbesc de latura politică :)
Mi-au ieșit 4 pronosticuri din 7. Tot e bine. Și s-a terminat Semifinala 1.

luni, 24 mai 2010

Cannes 2010


S-a terminat și festivalul de film de la Cannes de anul acesta. Câștigător a fost filmul "Unchiul Boonmee care își poate aminti viețile anterioare", un film din Thailanda. Un alt film bun și apreciat pentru rolul lui Javier Bardem (care a mai jucat în Mar adrento din 2004, Dragoste în timpul holerei din 2006) a fost "Biutiful". Trofeul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărțit între spaniolul Javier Bardem ("Biutiful") și italianul Elio Germano "La nostra vita". Același trofeu dar pentru interpretare feminină i s-a acordat actriței Juliette Binoche pentru rolul din filmul "Certified Copy ". Premiul juriului acordat filmului francez "Des hommes et des dieux". Premiul Cel mai bun regizor a fost acordat lui Mathieu Amalric pentru filmul "Tournée".



duminică, 23 mai 2010

Succes

Avântul Vânători a câștigat campionatul Ligii a IV-a Galați cu o etapă înainte de sfârșitul sezonului. În ultimul meci acasă a învins pe Bujorii Tg. Bujor cu 7-1. Așteptăm barajul pentru promovare în liga a III-a. Să vedem cu ce echipă și din ce județ va fi.





Un câștigător

Inter este noua campioană a UCL, asta după 45 de ani. Ce m-a impresionat în seara aceasta nu a fost meciul propriu-zis ci decernarea trofeului, cu Chivu purtând drapelul și aruncâdu-și casca de protecție în Cupă după ce a ridicat trofeul deasupra capului. Un fel de a zice că a păcălit moartea după ce i s-a întâmplat în cel meci de campionat în care a fost lovit la cap și că nu mai are nevoie de cască pentru a-și salva viața în viitoarele meciuri.
Imaginea decernării trofeului a fost întregită de plânsul fanelor Interului, niște femei care înțeleg mult mai bine fenomenul decât mulți mâncătorii de semințe de la noi, de pe stadioanele noastre. Te molipsești de plânsul lor.
Felicitări !

sâmbătă, 22 mai 2010

Slam Dunk


Sunt şi oameni cărora le place baschetul. Tocmai de aceea există, nu? Sunt şi prin Galaţi, nu ştiu câţi, dar parcă anual se organizează un concurs de baschet între licee.
Pentru ei şi pentru cei care vor să se distreze, iată un link:

http://www.prosport.ro/sport-life/special/video-incredibil-cos-marcat-din-avion-6145172

vineri, 21 mai 2010

Astăzi, 21 mai


A venit și data de 21 mai. Ia să vedem cine e născut azi: Tudor Arghezi (n.1880-m.1967). Toti l-au citit la școală și cred că majoritatea îi cunosc poezia Zdreanță, dar nu poezia aceasta vreau să o recit aici. Argezi s-a inspirat din scrierile lui Baudelaire și iată o poezie a lui Charles:


Un hoit

O, suflete-aminteşte- i priveliştea murdară

Ce-atât de mult cândva ne-a umilit

În diminea a-aceea cu molcom cer de vară ;

Un hoit scârbos pe un prundiş zvârlit,


Îşi desfăcea asemeni unei femei obscene

Picioarele şi, puhav de venin,

Nepăsător şi cinic, îşi deschidea alene

Rânjitul pântec de miasme plin.


Putreziciunea asta se răsfăţa la soare

Care-o cocea adânc şi liniştit

Vrând parcă să întoarc Naturii creatoare

Tot ce-adunase ea, dar însutit


Şi cerul privea hoitul superb cum se desfată

Îmbobocind asemeni unei flori ...

Simţind că te înăbuşi, ai şovăit deoadată

Din pricina puternicei duhori.


Din putrezitul pântec pe care muşte grase

Zburau greoi cu zumzete-ascuţite

Curgeau oştiri de larve ca nişte bale groase

De-a lungu-acestor zdrenţe-nsufleţite.


Cu legănări de valuri şi sfârâit de foale,

Zvâcnind şi opintindu-se din greu

Părea că trupul iar şi, umflat de-un suflu moale,

Trăieşte înmulţindu-se mereu.


Şi-această lume-ntr-una vuia cântând ciudat

Ca vântul sau ca apa curg toare

Sau un grăunte care, necontenit mişcat,

Se-nvârte ritmic în vânturătoare.


Aproape ştearsă, forma acum nu mai era

Decât un vis, o schi ce tânjeşte

Pe pânza şi pe care artistul o reia

Şi doar din amintire o sfârşeşte.


Dau un citat de pe un site pentru că nu mă pricep la comentarii despre poezii, un comentariu referitor la această poezie "Charles Baudelaire consacra estetica urâtului în poemul „Un hoit”, unde relevă dizgratiosul, hidosul chiar, în putrefacţia corpului intrat în descompunere, pentru ca – în final –să realizeze elogiul iubirii capabile să înfrunte şi dezagregarea biologică"




joi, 20 mai 2010

La multi ani !

De astăzi voi publica în fiecare zi o rubrică dedicată unui sărbătorit. Şi am de unde alege: Actori, Oameni de stat, fotbalişti, oameni de la tv, oameni de ştiinţă, persoane dragi mie, evenimente care se sărbătoresc la o dată fixă. Voi enumera pe cât mai mulţi (multe) şi pe cei (cele) mai importanţi (e), apoi voi da detalii despre o persoană aleasă dintre cele enumerate.

Normal că nu voi avea loc, spaţiu pe blog şi timp de toate, toate evenimentele şi persoanele existente.
Astăzi, 20 mai, se sărbătoreşte:
Ziua Naţională în Camerun, din 1972;
Honore de Balzac, nuvelist francez;
Ali Sami Yen, fondatorul clubului Galatasaray;
Al Bano, cântăreţ italian;
Joe Cocker, cântăreţ englez;
Cher, cântăreaţă americană;
Busta Rhymes, cântăreţ american;
Iker Casillas, fotbalist spaniol;
Petr Cech, fotbalist ceh;
Roger Milla, fotbalist camerunez;
Miodrag Belodedici, fotbalist român;

Şi aleg să vorbesc despre portarul Petr Cech, portarul echipei naţionale a Cehiei şi al echipei de club Chelsea Londra. E născut în 1982, la Plzen. A mai jucat la Rennes, la Sparta Praga. Cu echipa Cehiei a jucat la un mondial, cel din 2006, din Germania, unde echipa sa nu a reuşit să iasă din grupă, o grupă cu Italia, Ghana, USA.
In octombrie 2006, într-un meci cu Reading a fost lovit în cap de genunchiul unui adversar. Putea să moară de la acea lovitură care i-a provocat o fractură a craniului. A revenit însă în ianuarie 2007.

http://www.youtube.com/watch?v=C6nAW3uULgw&feature=related

Reclama

Nu voi vorbi despre reclamă la blogul meu ci chiar despre o reclamă dată la Tv. Este vorba de reclama Vodafone cu acei miri care își fac nunta pe munte. Nu există întrerupere de film, emisiune, la orice post de tv fără ca să nu o ruleze. Este și puțin cam lungă, este de apreciat ce au făcut cei doi, e inedit, dar o dă prea des. Își pierde și o reclamă din farmec dacă e bagată prea mult pe televizor. Dar mi-au plăcut reclamele la Vodafone cu Puya, cu Smiley...
Dar am văzut alta care mi-a plăcut. Momentan. E vorba de reclama la o gumă de mestecat. Guma de mestecat 5 ! E o reclamă futuristă și bine făcută, cel puțin pentru o gumă de mestecat. O voi încerca și eu să văd dacă chiar merită o reclamă așa bună.

PS. Nici măcar nu am telefonul pe Vodafone! :) Vorbesc doar de reclame.
PSS. Reclama respectivă era despre acoperirea națională.

http://www.youtube.com/watch?v=RhjqOH10Eg0

miercuri, 19 mai 2010

Text Nr. 2

Am revenit după cum spus. Mă gândesc să-mi fac cumva public blogul, dar nu știu cum încă. Poate îmi dă cineva niște idei despre asta. Pentru că eu de scris voi scrie, dar trebuie ca lumea să citească ce scriu. Acesta e scopul blogului în principiu.
Se termină o zi în care am fost fericit că mi-am creat blogul. Și încă mai sunt. Numai gânduri la ce să scriu mi-au trecut prin minte. Dar toate acestea vor apărea puțin câte puțin în fiecare zi.
Voi scrie, cred că mâine despre cronica unui meci de fotbal. Apoi despre un gând de-al meu referitor la organizarea unui oraș, la curățirea lui, la modul cum poate, dacă poate o pesoană normală ca mine, să ajungă pe postul de primar al orașului. E o dorință de-a mea. Despre singura, până acum, ieșire a mea din țară. Sper să nu fie și ultima. Despre demisia unui nepot din armată, o demisie forțată. Despre cum se fac banii în România. Sau cum nu se fac.
Despre iubirea mea cu care mă voi căsători și dacă e un pas bun pentru amândoi. Cum organizăm nunta din timp. Pentru că totul costă bani și trebuie făcute cu mult timp înainte.
Despre multe altele. Toate cum îmi vor veni în minte.
Despre ... Cum zice și titlul Paginii: DESPRE TOATE !

Primul meu text

Am căteva emoții. Nu știu cu ce să încep. Dar știu că pe viitor blogul va conține orice fel de subiecte, din știri, politică, monden, educație, sport și ceva muzică. Din Galați și din țară și nu numai. Mă voi documenta pentru a scrie cât mai corect temele alese. Sper să fiu bine primit în lumea virtuală. Mi-e și puțin frică de viitoarele comentarii pentru că sigur vor fi și unele împotriva părerilor mele. Nu-i poți mulțumi pe toți, dar trebuie acceptate sau măcar citite și luate în seamă părerile altora. Nici nu vreau să recitesc ce am scris, sper că am scris corect din punct de vedere al ortografiei. Și sper că nu am plictisit pe nimeni și nici nu voi plictisi.
Nu creez blogul pentru că este la modă ci pentru că este necesar. Dar chiar nu îmi mai trece nicio idee despre ce să scriu acum. Așa că vă las și sper să revin cât mai curând, adică până diseară.

cine si de unde se uită la mine